Zijruit vervangen bij Automobielglas

Is uw zijruit kapot gegaan of ingeslagen door diefstal? Een auto heeft verschillende soorten zijruiten. Zo zijn er vaste ramen, draairamen en klapramen. Ongeacht welk zijruit is stuk gegaan, autoruitschade is altijd vervelend en moet het liefst zo snel mogelijk verholpen worden. Bij Automobielglas gaan we voor u direct aan de slag, door vakkundig uw zijruit te vervangen. Zo bent u spoedig weer veilig onderweg.

Een zijruit moet altijd vervangen worden in tegenstelling tot een beschadigde voorruit die veelal nog kan worden gerepareerd. Een zijruit bestaat namelijk uit gehard glas wat direct versplintert bij beschadiging.

Waarom de zijruit van uw auto vervangen bij Automobielglas? Als we de ruit vervangen, is het resultaat net zo goed als het origineel. Wij bestellen de ruit bij dezelfde leveranciers als de autofabrikanten. We kunnen elke zijruit van elk voertuig vervangen. We helpen u graag thuis, op uw werk of bij één van onze vestigingen. Maak een afspraak voor vervanging waar het u het beste uitkomt.

Hoe wordt mijn zijruit vervangen?

Stap 1: Reinigen en eventueel gebroken glas verwijderen.
We verwijderen zoveel mogelijk gebroken glas uit uw auto, waarbij we het glas zelfs uit het binnenpaneel van het portier weghalen voordat we een nieuwe zijruit monteren.

Stap 2: De nieuwe zijruit monteren
De nieuwe zijruit wordt voorzichtig in de auto gemonteerd, waarbij we natuurlijk er voor zorgen dat de zijruit weer goed opent en sluit.

Stap 3: Afronden van het zijruit vervangen
Wanneer de nieuwe zijruit is gemonteerd, reinigen we het interieur van uw auto nog een keer. Daarna plaatsen we de binnenpanelen van het portier terug, zodat de bediening van uw zijruit weer prima werkt en er als nieuw uitziet.

Zijruit vervangen kosten

Als u een autoverzekering heeft die ruitschade dekt, wordt de vervanging van de zijruit meestal gedekt door uw eigen risico en gebeurt er niets met uw no-claim. Als u onze hulp nodig heeft, hoeft u alleen maar een afspraak met ons te maken. Automobielglas werkt samen met vrijwel alle verzekerings- en leasemaatschappijen in Nederland. Wij regelen alles met uw verzekerings- of leasemaatschappij.

Bij het vervangen van de zijruit wordt een samengesteld tarief gerekend plus de inkoop van de zijruit. Door een helder en eerlijk tarief te rekenen weet u zeker dat u nooit teveel kwijt bent voor het vervangen van de zijruit.

Wanneer u niet verzekerd bent voor ruitschade of alleen WA verzekerd bent dan is uw auto niet verzekerd voor het vervangen van de zijruit. De kosten voor het vervangen van de zijruit zijn dan voor eigen rekening. Voor het vervangen van de zijruit wordt een vast tarief gehanteerd, plus de inkoop van de zijruit. De precieze prijs is afhankelijk van het merk auto en type plus de variant zijruit.